România nu crede în alianța ACUM-PSRM. Maia Sandu a plecat de la București cu buzunarele goale

România nu crede în alianța ACUM-PSRM, Maia Sandu a plecat de la București cu buzunarele goale, maia sandu klaus iohaniis, romania moldova, chisinau bucuresti, guvernul sandu salarii si pensii, 

Vizita prim-ministrei moldovene, Maia Sandu la București a fost aglomerată de întâlniri. De la președintele Klaus Iohannis la șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, toți oficialii autohtoni i-au făcut promisiuni de ordin general. Maia Sandu însă s-a întoars acasă fără mare lucru, doar cu un sprijin moral și cu perspectiva unor sfaturi utile, scrie Europa Liberă (România). 

De pildă grupul de experți de la ministerele relevante care va „identifica de urgență” domeniile în care R. Moldova are nevoie de expertiză și care a fost creat la ideea președintelui, după cum a insistat Klaus Iohannis să sublinieze cu angajamentul luat de prim-ministra Viorica Dăncilă că România nu va iniția, dar va „susține” deblocarea asistenţei financiare acordate de UE Republicii Moldova și cu promisiunea șefei guvernului de la București că România va „furniza expertiză” mai ales „în domeniul afacerilor europene”.

România și-a „arătat interesul” pentru „avansarea multitudinii de proiecte bilaterale, cu accent special pe cele de interconectare energetică”, după cum a declarat Dăncilă, fără să facă, însă, de data aceasta niciun fel de promisiuni.
 
Dincolo de simbolistica primei vizite bilaterale pe care noua prim-ministră de la Chișinău o face la București și de viitorul set de sfaturi pe care guvernul ei îl va primi de la marii specialiști români, Maia Sandu a pleacat, de fapt, acasă cu mâna goală. 
 
Există o reticență tradițională de ambele părți în investițiile strategice pe care România le-ar fi putut face dincolo de Prut, dar Bucureștiul nu are o strategie pe termen lung de dezvoltare a investițiilor în R. Moldova. La toate acestea se adaugă o rezervă nespusă de înalții oficiali români, dar persistentă în discuțiile din spatele ușilor închise, despre cum va funcționa alianța guvernamentală de la Chișinău formată din Blocul ACUM și socialiștii pro-ruși.
igor dodon maia sandu andrei nastase, acum psrm, parlament guvern moldova 2019
sursa: Publika.md
Total
0
Shares
Total
0
Share