România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, marți, după discuția telefonică avută cu Klaus Iohannis, că România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, transmite Ukrainska Pravda.

„Am vorbit cu Klaus Iohannis și am mulțumit României pentru sprijinul acordat, inclusiv pentru un nou pachet de ajutor militar care este în prezent în curs de pregătire”, a scris Volodimir Zelenski pe platforma X, scrie Digi24.

Acesta a mai precizat că l-a informat pe președintele român despre situația actuală de pe frontul de luptă și despre nevoile fundamentale de apărare ale Ucrainei, „în special diferitele tipuri de sisteme de apărare aeriană”.

Potrivit lui Zelenski, ambii președinți au convenit să accelereze discuțiile privind un acord bilateral în domeniul securității.

Totodată, Zelenski i-a mulțumit lui Iohannis pentru confirmarea participării sale la Summit-ul pentru Pace din Elveția, precum și pentru disponibilitatea de a depune eforturi „pentru a încuraja participarea altor țări”.

Discuția telefonică dintre cei doi șefi de stat a fost anunțată și de președintele Klaus Iohannis.

„Tocmai am avut o discuție telefonică aprofundată cu președintele Volodimir Zelenski, cu accent pe sprijinul nostru continuu pentru Ucraina, prioritățile pentru viitorul Summit NATO și consolidarea securității la Marea Neagră. Am transmis, de asemenea, angajamentul țării noastre pentru Formula de Pace a Ucrainei”, a transmis Iohannis pe rețeaua X.

În timpul vizitei sale în SUA în luna mai, președintele Klaus Iohannis a spus că România ar putea lua în considerare trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina.

O decizie în acest sens va fi luată într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, au dat asigurări premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă.

Total
0
Shares
Total
0
Share