România se înarmează: SUA a aprobat o potențială vânzare de tancuri M1A2 Abrams și echipamente militare

Departamentul de Stat al SUA a luat o decizie aprobând o posibilă vânzare militară străină către Guvernul României, constând în tancuri principale de bătălie M1A2 Abrams și echipamente conexe, pentru o sumă estimată de 2,53 miliarde de dolari. Agenția pentru Cooperare în Domeniul Securității Naționale a furnizat certificarea necesară, notificând Congresul despre această posibilă vânzare astăzi, scrie în comunicatul de presă.

”Guvernul României a solicitat achiziționarea a cincizeci și patru (54) de Tancuri Principale de Bătălie M1A2 SEPv3 Abrams, cincizeci și patru (54) de Structuri M1A1, patru (4) Vehicule de Recuperare a Combaterii M88A2 HERCULES, patru (4) Poduri de Asalt Comune M1110, patru (4) Vehicule de Asalt Breacher M1150, patru (4) Poduri Scissor Grele de Asalt (HASB), cincizeci și patru (54) de mitraliere M240C calibru 7,62mm, zece (10) motoare AGT1500 cu turbină cu gaz, cinci mii nouă sute patruzeci (5,940) cartușe de 120mm M1147 cu exploziv înalt, multipurpose, cu tracer (HEMP-T), și patru mii două sute treizeci (4,230) cartușe de 120mm M1002 pentru practică, multipurpose, cu tracer (TPMP-T). De asemenea, sunt incluse role de detecție a minelor; tractoare Enhanced Heavy Equipment Transporter (EHET) M1300 cu remorcă M1302 cu B-Kit/Frag Kit; Camion tactico-manevru pe teren extins greu (HEMTT) M978A4 cu B-Kit/Frag Kit; Remorcă rezervor Module (TRM) M107A1 cu rezervor de combustibil (2500 gal) cu B-Kit/Frag Kit; HEMTT A4 M1120 Sistem de Manipulare a Încărcăturii (LHS) cu B-Kit/Frag Kit; M1076A1 cu raft plat și B-Kit/Frag Kit; Sisteme de reparații avansate; generatoare montate pe remorcă; Stația de armament comun controlată de la distanță Low Profile (CROWS-LP); mitraliere M2A1 calibru .50; echipamente de comunicații; receptoare GPS; muniție de antrenament și serviciu; piese de schimb și reparații; Unelte speciale și Echipament de Testare (STTE); manuale și publicații tehnice; sisteme de antrenament pentru mentenanță; sisteme de antrenament pentru șoferi de tanc; antrenament pentru echipamente noi; servicii tehnice, de inginerie și de logistică ale personalului guvernamental și al contractorului; piese de schimb concomitente; suport reprezentant de teren (FSR); Suport logistic al contractorului (CLS); Sistemul automat de testare de nouă generație (NGATS); produse logistice; modernizare domeniu de tancuri; Biroul de Management Intensiv (IMO); Ofițer de legătură străin (FLO); Revizuiri ale Managementului Programului (PMR); echipament de testare și diagnosticare a măsurării; și alte elemente conexe de logistică și suport programatic. Costul total estimat al programului este de 2,53 miliarde de dolari.

Această vânzare propusă va susține obiectivele de politică externă și securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa.

Vânzarea propusă va spori capacitatea României de a face față amenințărilor actuale și viitoare, oferind o forță credibilă capabilă să descurajeze adversarii și să participe în operațiunile NATO. România nu va întâmpina dificultăți în integrarea acestor echipamente în forțele sale armate.

Vânzarea propusă a acestor echipamente și suport nu va modifica echilibrul militar fundamental în regiune.

Contractanții principali vor fi General Dynamics Land Systems, Sterling Heights, MI; BAE Systems, York, PA; Leonardo DRS, Arlington, VA; Honeywell Aerospace, Phoenix, AZ; Raytheon Company, McKinney, TX; Lockheed Martin, Orlando, FL; L3 Harris, Melbourne, FL; American Apex Corporation, Delaware, OH; Allison Transmissions, Indianapolis, IN; Pearson Engineering, New Castle, Regatul Unit; Amentum, Chantilly, VA; CAE, Chantilly, VA; Palomar, Carlsbad, CA; Boeing Company, Arlington, VA; Fibrotex, Stearns, KY; și US Ordnance, McCarran, NV. Nu există acorduri cunoscute privind compensațiile propuse în legătură cu această vânzare potențială.

Implementarea acestei vânzări propuse va necesita aproximativ (22) reprezentanți guvernamentali americani și (52) reprezentanți ai contractorilor americani să călătorească în România pe o durată de până la cinci ani pentru a susține implementarea echipamentelor și pregătirea.

Nu va exista niciun impact advers asupra pregătirii defensive a Statelor Unite ca rezultat al acestei vânzări propuse.

Descrierea și valoarea în dolari sunt pentru cea mai mare cantitate și valoare estimată în funcție de cerințele inițiale. Valoarea reală în dolari va fi mai mică în funcție de cerințele finale, autoritatea bugetară și acordurile de vânzare semnate, dacă și când vor fi închide”, scrie în comunicatul americanilor.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share