Externe

România și alte cinci state UE, date în judecată pentru poluare excesivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

România si alte cinci state ale blocului comunitar au fost trimise de Comisia Europeană în faţa Curţii de Justiţie pentru nerespectarea calităţii aerului.

Cele şase ţări – România, Franţa, Germania, Italia, Ungaria şi Marea Britanie – sunt sancţionate pentru depăşirea valorilor limită stabilite pentru calitatea aerului şi încălcarea obligaţiei de a lua măsuri pentru reducerea perioadelor de depăşire, transmite digi24.

Franţa, Germania şi Marea Britanie au fost trimis în faţa Curţii de Justiţie pentru nerespectarea limitelor pentru dioxidul de azot, iar România, Ungaria şi Italia pentru că nu au redus nivelul de pulberi în suspensie.

În urma întâlnirii din 30 ianuarie, am evaluat temeinic şi obiectiv toate materialele trimise de statele membre pentru rezolvarea problemelor legate de calitatea aerului. Drept urmare, Comisia a tras concluzia că, în cazul a şase state membre, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, România şi Marea Britanie, măsurile suplimentare propuse nu sunt suficiente pentru a se conforma cât mai repede standardelor privind calitatea aerului. De aceea, ele sunt trimise în faţa Curţii”, a declarat Karmenu Vella, comisarul european pentru Mediu.

loading...

Comments are closed.