România și Moldova, sub același steag la Tokyo? Cine cere ca sportivii să defileze cu un singur drapel la deschiderea JO 2020

România și Republica Moldova împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, cere Peluza Cătălin Hîldan, pe Facebook, în ziua în care fostul mare sportiv al clubului Dinamo București, Ivan Patzaichin, „campionul cu pagaia ruptă”, a împlinit 70 de ani.

Acestea fiind spuse, suporterii dinamoviști au lansat un apel public către Comitetul Olimpic Român și cel din Republica Moldova, pentru ca delegațiile formate din sportivii de pe cele două maluri ale Prutului să participe împreună, sub același drapel, la ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo din 2020. La final, fiecare țară își va lua medaliile cucerite de sportivii săi, scrie b1.ro.

Există și precedente de acest gen, a explicat tifoseria dinamovistă. Cele două teritorii ale Germaniei despărțite de Al Doilea Război Mondial, dar reunite la acest moment, și cele două regiuni din Coreea, Sudul și Nordul, „au reușit acest lucru”.

„Acesta este cel mai mediatizat eveniment mondial și dorim să folosim ocazia pentru a transmite lumii întregi că frații de pe cele două maluri ale Prutului vorbesc aceeași limbă și se închină aceluiași Tricolor. Două delegații într-una singură, sub un singur drapel, Roșu, Galben și Albastru”, a scris Peluza Cătălin Hîldan, pe pagina sa de Facebook.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share