Externe

România: Un distrugător militar al SUA a intrat în Marea Neagră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Distrugătorul american USS Carney (DDG-64) a intrat pe data de 12 august în Marea Neagra, urmând să participe la „operaţiuni de securitate maritimă şi pentru a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii noştri din regiune”, se arată într-un comunicat al forţelor navale ale SUA.

„Sosirea (distrugătorului USS) Carney în Marea Neagră demonstrează angajamentul nostru continuu faţă de securitatea şi stabilitatea regiunii. Timpul petrecut aici ne va ajuta să îmbunătăţim interoperabilitatea şi schimbul de informaţii şi experienţă cu ţările partenere”, afirmă comandantul Tyson Young, ofiţerul comandant al distrugătorului.

„USS Carney a intrat în Marea Neagră pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea colectivă a aliaţilor NATO şi partenerilor din zona Mării Negre”, se mai precizează în comunicatul emis de biroul de presă al Forţelor Navale SUA din Europa-Africa, Flota a 6-a americană.

Forţele navale americane operează în mod regulat în Marea Neagră, respectând Convenţia de la Montreux, cu privire la statutul strâmtorilor Bosfor şi Dardanele, şi legile internaţionale, se mai menţionează în comunicat.

Distrugătorul USS Carney (DDG-64) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete şi torpile şi având capacitatea de neutralizare a navelor inamice. USS Carney, care îşi are baza la Rota, Spania, a efectuat mai multe vizite în Marea Neagră, făcând inclusiv escale în portul Constanţa.

loading...

Comments are closed.