Externe

România va extrăda un jurnalist turc, la ordinul lui Erdogan! Ce a făcut jurnalistul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un ziarist turc al publicaţiei Zaman România va fi extrădat în Turcia, în baza unui mandat emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Jurnalistul Kamil Demirkaya a fost ridicat miercuri dimineață de acasă, scrie Digi24.ro. 

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.
 
La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General.
 
Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani. Acesta critica guvernarea de la Ankara și regimul lui Erdogan aflându-se în străinătate și fiind plătit pentru asta. 
loading...

Comments are closed.