Economic

Rothschild amenință Republica Moldova cu judecata

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noul proprietar al companiei Avia-Invest, Nathaniel Rothschild, a transmis un nou comunicat de presă prin susține că ar putea acționa în judecată statul Republica Moldova, dacă autoritățile de la Chișinău vor continua cu „persecuțiile politice”.

„Scrisoarea solicită un arbitraj sensibil și amabil pentru soluționarea litigiului, care a apărut între proprietarul concesiunii aeroportului și Republica Moldova. Scrisoarea a notificat în mod corespunzător toate părțile interesate, inclusiv primul ministru, că neîncetarea persecuției politice și atingerea unei redresări prin alte canale, nu o va lăsa fără altă soluție decât să mergem în instanță în temeiul Tratatului bilateral de investiții, care garantează securitatea investițiilor în conformitate cu dreptul internațional”, este menționat în comunicat.

Amintim că pe data de 19 august a.c., 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a fost achiziționată de NR Investments Ltd, un vehicul de investiții imobiliare din Guernsey, Insulele Channel.

loading...

Comments are closed.