Alte știri

Rozalina Albu, propusă la Finanțe, reprezenta Ericsson în perioada scandalului despre turnurile pentru Poliția de Frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rozalina Albu, managerul de vânzări care a fost propusă de Natalia Gavrilița pentru funcția de ministru al Finanțelor, reprezenta Ericsson Moldova în perioada scandalului despre turnurile pentru Poliția de Frontieră, în care ar fi fost implicați șeful Ericsson România-Moldova și fostul director de la frontieră, informează Telegraph.md, cu referire la CV-ul candidatei.

Potrivit CV-ului, în perioada martie 2012 – martie 2018 Rozalina Albu a fost responsabilă de vânzări pentru tot portofoliul Ericsson (echipamente, programe și soluții). Tranzacțiile includeau atât vânzări recurente cât și noi, participarea la tendere, negocierea contractelor cu departamentele tehnic, financiar și achiziții. Mai mult, era responsabilă de relațiile cu clienții la toate etapele procesului de vânzări de la inițierea tranzacțiilor, negociere, livrare, implementare până la facturare și achitare. În 2013, doar după un an de muncă la Ericsson, Albu și-a cumpărat un apartament cu suprafața de 97.4 mp, valoarea acestuia fiind de 561839 lei (vezi declarația).

Ce ține de scandalul menționat mai sus, în septembrie 2012, presa din Moldova și România transmiteau știri despre cum reprezentatul companiei Ericsson în România şi Republica Moldova, George Cioca, superiorul Rozalinei Albu, ar fi implicat în cazul presupuselor spălări de bani la Serviciul de Grăniceri (Poliția de Frontieră a Republicii Moldova –n.r.), de care era acuzat și fostul director al instituției Roman Revenco.

După dezvăluirile în presă, reprezentantul unei companiei suedeze, mandatarul Companiei Ericsson AB în Republica Moldova, Vladimir Volkov, ar fi fost amenințat cu moartea. Despre aceasta anunța preşedintele asociaţiei obşteşti „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui Ghelici, ameninţările vineau de la fostul director al Serviciului Grăniceri (Poliţie de Frontieră – n.r.), Roman Revenco, ruda lui Alexei Roibu, fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Vlad Filat.

Fiodor Ghelici spunea că Vladimir Volkov s-a adresat în scris să-i fie asigurată securitatea, după ce a fost ameninţat cu moartea. În scrisoare Volkov spune că Roman Revenco i-a cerut mită 220 de mii euro pentru ca proiectul să se încheie cu succes. Din spuse lui Ghelici, Volkov i-a dat lui Revenco 130 de mii de euro. Atunci când ultimul a cerut să i se dea şi a doua parte de bani, Vladimir Volkov i-a spus că are probele necesare pentru a demonstra că Revenco este corupt şi că le va face publice, trimiţând o copie şi finanţatorilor.

În pofida tuturor acuzațiilor, procurorii și ofițerii de urmărire penală au respins toate cele declarate de către Vladimir Volkov. Ulterior, Roman Revenco a fost eliberat de la conducerea Serviciului de Grăniceri.

Amintim că Proiectul „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grăniceri din Republica Moldova” prevedea instalarea sistemului de comunicaţii fixe şi mobile, pe segmentele frontierei de stat. În cadrul primei faze au fost instalate şi echipate 27 de turnuri, au fost dotate cu utilaj şi infrastructură IT subdiviziunile Serviciului Grăniceri din Direcţiile regionale Cahul, Leova, Ungheni (în total 40 de locaţii). Faza a II-a, lansată în luna mai 2012, prevede o lungime mai mare în aria de responsabilitate, incluzând 44 de locaţii, pe o distanţă de-a lungul graniţei de aproximativ 385 km, între localităţile Horeşti şi Otaci.

Imagini pentru rozalina albu

loading...

Comments are closed.