Externe

Rubla rusească la pământ! Cursul monedei euro a trecut peste 80 de ruble pentru prima dată în ultimii doi ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața de 11 aprilie, cursul monedei unice europene în raport cu monedat rusească a crescut până la 80 de ruble pentru un euro. Datele pot fi văzute pe bursa Moscovei.

Ultima dată valua unică europeană a atins aceste date în luna martie 2016. Ieri, pentru un euro puteai primi 77.85 de ruble. Costul unui dolar a crescut și mai mult, pentru un dolar american puteai primi mai mult de 64 de ruble.

Căderea bruscă a monedei naționale rusești se datorează sancțiunilor economice introduse de către SUA care a urmat cu ieftinirea hârtiilor de valoare a companiilor rusești.

La începutul săptămânii, cursul dolarului și a euro în raport cu rubla a bătut recordurile din 2017 și 2018.

După părerea ministrului dezvoltării economice a Federației Ruse, Maxim Oreșchin, situația actuală din piața valutară este un test important pentru guvern și Banca Centrală. „De fapt, ceea ce se întâmplă este un important test pentru dezvoltarea macroeconomică a țării pe care o plănuiește de ceva ani guvernul rus și Banca Centralăspune ministrul.

Conform cursului valutar publicat de către Banca Națională a Moldovei, o rublă rusească poate fi cumpărată cu 0.25 bani moldovenești.

loading...

Comments are closed.