Social

Rudă a moldoveanului, care a murit sub podul din Genova: A lăsat 3 copii fără tată…

Pinterest LinkedIn Tumblr
Moldoveanul care se află printre cele 38 de victime ale tragediei de la Genova, unde o porțiune dintr-un viaduct s-a prăbușit ieri cu tot cu mașini, lucra șofer de TIR și a lăsat în urmă soția cu 3 copii minori. Potrivit nașului victimei, bărbatul avea 44 de ani și era originar din satul Taraclia, raionul Căușeni, scrie Deschide.md.

Acesta muncea șofer de TIR la o companie din Franța, iar în momentul în care s-a prăbușit de pe pod, victima se afla la volanul camionului, fiind singur în mașină. Acesta se numește Anatolie M., venea din Franța și se afla în tranzit pe teritoriul Italiei.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.

Amintim că cel puțin 38 de oameni au decedat, iar alți 12 sunt dați dispăruți în urma prăbușirii podului din Genova. Autoritățile au anunțat că 13 persoane sunt rănite și au fost internate în spital. Peste 200 de pompieri şi membri ai echipelor de ambulanţă au intervenit pentru a scoate oamenii de sub dărâmături. În momentul prăbușirii, pe pod se aflau în jur de 30 de vehicule. Unele au aterizat direct în albia râului care trece pe sub pod sau pe calea ferată din apropiere. Altele au fost prinse între bucăţile imense de beton armat desprinse.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat.
loading...

Comments are closed.