Rusia a acuzat vineri Ucraina că a vizat o centrală nucleară în regiunea rusă de frontieră Kursk

Rusia a acuzat vineri Ucraina că a vizat cu o zi înainte, cu ajutorul dronelor, o centrală nucleară în regiunea rusă de frontieră Kursk, fără a provoca distrugeri sau o creştere a radioactivităţii, informează agerpres.ro

“În seara de 26/10/2023, un atac cu trei drone inamice asupra centralei nucleare din Kursk a fost zădărnicit. Acest eveniment nu a afectat funcţionarea centralei”, a anunţat operatorul sitului pe Telegram.

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a raportat la rândul său acest atac, fără a preciza că acesta a vizat o centrală nucleară.

Potrivit ministerului, forţele aeriene ruse au zădărnicit “o tentativă a regimului de la Kiev de a întreprinde un atac terorist”, joi seara târziu, lângă localitatea Kurceatov, în regiunea Kursk.

Kurceatov este localitatea în care se află centrala nucleară din Kursk.

Două canale de ştiri din Rusia, Baza şi Shot, cu surse în cadrul serviciilor de securitate, au susţinut ambele că două dintre drone au eşuat în a fi detonate, dar că a treia a explodat lângă o clădire pentru depozitarea deşeurilor.

Kursk este una dintre cele câteva regiuni sudice ale Rusiei care au fost vizate în mod regulat de atacuri cu dronă în cele 20 de luni de război declanşat de forţele ruse împotriva Ucrainei în februarie 2022. Guvernatorul regiunii Kursk a raportat un precedent atac cu dronă asupra localităţii Kurceatov la 1 septembrie.

Ucraina refuză de obicei să confirme sau să infirme operaţiunile militare în interiorul teritoriului rus.

Incidentul din timpul nopţii a avut loc la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că un atac cu dronă rus asupra regiunii Hmelniţki din vestul Ucrainei a vizat zona centralei nucleare.

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), sub egida ONU, atacul a distrus “numeroase geamuri” la sit, dar nu a afectat operaţiunile centralei ucrainene sau conexiunea ei la reţeaua electrică.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share