Externe

Rusia a blocat accesul cetățenilor la Facebook, Google, Odnoklassniki și alte site-uri populare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media din Federația Rusă a explicat de ce IP adresele mai multor rețele de socializare dar și a motoarelor de căutare Google și Yandex au fost blocate.

Problema este legată de caracteristicile tehnologice ale sistemului, se spune în mesaj. Reprezentanții instituției au adăugat că operatorii de internet nu au primit nici o cerință de a bloca aceste site-uri.

În noaptea de la 26 spre 27 aprilie, mass media din Rusia a anunțat că Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media din Rusia a blocat Vkontakte, Odnoklassniki, Yandex, Facebook, Twitter, Google, Amazon, Microsoft, LiveInternet, Yahoo, Selectel și multe alte site-uri.

Blocarea masivă a IP adreselor în mare pare ce aparțin Google și Amazon a început la data de 17 aprilie odată cu decizia unei judecătorii de a bloca messengerul Telegram. Din cauza acestor acțiuni au avut de suferit și alte servicii neimplicate, precum Viber.

loading...

Comments are closed.