Pandemia de coronavirus continuă să facă prăpăd în toată lumea, deși vaccinul a ajuns în mai multe țări. Rusia se află într-o situație absolut disperată. Autoritățile au anunțat depășirea pragului de 3 milioane de infectări. Totuși, s-a aflat și o veste bună. A fost aprobat vaccinul Sputnik V pentru persoanele de peste 60 de ani.

Rusia decimată de pandemia de coronavirus

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Rusia a depăşit pragul de 3 milioane pentru prima dată, sâmbătă, după ce autorităţile au înregistrat 29.258 de noi infecţii în ultimele 24 de ore şi 567 de decese, relatează Reuters.

Bilanţul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Rusia de la începutul pandemiei a ajuns astfel la 3.021.964, potrivit datelor oficiale.

Se dă drumul la vaccin

Rusia a aprobat sâmbătă vaccinul său Sputnik V împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârste peste 60 de ani, conform Ministerului Sănătăţii, citat de agenţiile de presă ruse.

Persoanele de peste 60 de ani au fost până în prezent excluse din programul naţional de imunizare al Rusiei, vaccinul fiind testat separat pentru această grupă de vârstă.