Alte știri

Rusia a lansat o rachetă Soyuz cu 33 de sateliţi la bord! Iată care este scopul misiunii cosmice

Pinterest LinkedIn Tumblr

O rachetă Soyuz-2.1a, încărcată cu un satelit hidrometeorologic şi 32 de sateliţi de dimensiuni mai mici, a fost lansată cu succes vineri, a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos. Racheta a fost lansată la ora locală 8:41 de pe cosmodromul Vostochny din Extremul Orient rus.

Satelitul hidrometeorologic rusesc Meteor-M No.2-2 a fost plasat cu succes pe orbită, la o altitudine de circa 832 de kilometri, a anunţat Roscosmos într-o transmisiune în direct. Acesta va oferi imagini cu nori, suprafaţa Pământului şi zone acoperite cu gheaţă şi zăpadă în spectre vizibile, infraroşii şi de microunde. Totodată, satelitul poate obţine informaţii referitoare la temperatura suprafeţei mărilor şi oceanelor şi la starea stratului de ozon şi de asemenea poate determin nivelul de umiditate, fapt ce poate îmbunătăţi acurateţea prognozelor meteorologice.
 
Majoritatea sateliţilor de mici dimensiuni lansaţi vineri au fost fabricaţi în Germania, Franţa, Statele Unite, Israel, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Thailanda, Ecuador, Cehia şi Estonia, a precizat Roscosmos. Trei sateliţi au fost realizaţi de studenţi ruşi în scopuri ştiinţifice, pentru a ajuta la înţelegerea condiţiilor din spaţiu şi la monitorizarea circulaţiei aeronavelor civile.
 
Aceasta a fost cea de-a cincea lansare a unei rachete de pe cosmodromul Vostochny, prima construcţie de acest tip ridicată în scopuri civile. Cosmodromul Vostochny este menit, printre altele, să asigure independenţa misiunilor spaţiale ruseşti, care la ora actuală folosesc baza aeriană de la Baikonur, din Kazahstan.
loading...

Comments are closed.