Alte știri

Rusia: Decizia Moldovei privind Rogozin, mai gravă decât sancțiunile SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decizia Chişinăului de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, este o acţiune mai gravă decât sancţiunile impuse Rusiei de către Statele Unite. Anunţul a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, care a calificat decizia autorităţilor moldoveneşti drept inacceptabilă.

Acţiunea Guvernului de la Chişinău a fost criticată dur şi de Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse. Ambasadorul ţării noastre în Rusia, Andrei Neguţă, a fost convocat la Ministerul de Externe rus, unde a primit o notă fermă de protest.

În nota de protest exprimată ambasadorului moldoven în Federaţia Rusă, Andrei Neguţă, se notează că în ultimii ani Federaţia Rusă depune eforturi pentru dezvoltarea relaţiilor cu ţara noastră. Autorităţile ruse mai declară că se creează impresia că Republica Moldova şi-a asumat un rol în complotul internaţional împotiva Moscovei, iar aceasta se va lăsa cu anumite consecinţe, fără a se preciza care vor fi acestea.

Aceasta este răspusul diplomaţiei ruse la faptul vicepremier rus Rogozin a fost declarata persoana non-grata. După ce a fost convocat la Ministerul de Exterene de la Chişinău, ambasadorul rus în ţara noastră, Farit Muhametşin, nu a făcut comentarii.

Totodată, un oficial al Dumei de Stat Vladimir Djabarov a calificat decizia de la Chişinău ca fiind o „mitocănie politică”. La rândul său, Dmitri Rogozin nu a comentat decizia de astăzi a Guvernului, totuşi el a postat pe Facebook şi Twitter câteva linkuri cu ştirea despre declararea sa persona non grata în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.