Alte știri

Rusia este alături de Moldova și va trimite mai multe doze de vaccin Sputnik V, confirmă vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate şi familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia este alături de Moldova și va trimite mai multe doze de vaccin Sputnik V, confirmă Vladimir Odnostalko, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate şi familie, după un anunț făcut de către Igor Dodon.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Dimineață, la Palatul Republicii a început Maratonul de vaccinare cu Sputnik V. Au fost planificate 3000 de doze. Cu toate acestea, datorită cererii uriașe din partea locuitorilor din Chișinău, alte 1000 de doze de vaccin Sputnik V au fost livrate la punctul de vaccinare. Important! În viitorul apropiat, un număr suficient de doze de vaccin Sputnik V va ajunge în țară. Din nou, Rusia alături de Republica Moldova”, a declarat deputatul.

“În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău încă câteva sute de mii de doze de Sputnik V”, a anunțat astăzi Igor Dodon, președintele PSRM, co-președintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

“Astăzi, am venit la Palatul Republicii ca să particip la maratonul de vaccinare împotriva COVID-19. Așa cum am menționat anterior, intenționez să mă vaccinez cu „Sputnik V” deoarece am mai mare încredere în acest vaccin.

La Palat am văzut un număr foarte mare de doritori de a se imuniza anume cu acest vaccin. Am trecut tot rândul de oameni până la coadă și am discutat cu cei veniți. Sunt ferm convins că este nevoie urgent de asigurat vaccinarea cu „Sputnik V” în toate centrele medicale din țară pentru a evita aglomerația mare care este înregistrată astăzi în preajma Palatului Republicii. Pentru aceasta avem nevoie suplimentar de un număr impunător de vaccin.

Am stat cu toți doritorii in rind și am decis să nu mă vaccinez până nu asigurăm toți doritorii cu „Sputnik V”.

Țin să amintesc că Republica Moldova a primit gratuit din partea Federației Ruse 182 mii doze de vaccin „Sputnik V”. Deoarece acest ser rusesc este cel mai așteptat de moldoveni, stocurile se epuizează rapid. Astfel, am convenit să procurăm până la 1 milion de doze de „Sputnik V” suplimentar ca toți doritorii să beneficieze de acest vaccin. În următoarele săptămâni se planifică să ajungă la Chișinău încă câteva sute de mii de doze de vaccin, iar populația va avea posibilitatea să se imunizeze masiv pentru a depăși cât mai rapid pandemia”, a declarat Dodon.

VIDEO // Oamenii i-au mulțumit lui Igor Dodon pentru vaccinul Sputnik V

 

loading...

Comments are closed.