Alte știri

Rusia reacționează la decizia UE de a izola spațiul aerian al Belarusului: „Nu putem decât să ne exprimăm regretul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a reacționat la decizia Uniunii Europene de a bloca legăturile cu spațiul aerian al Belarusului, după decizia regimului Lukașenko de a deturna o cursă Ryanair pentru a aresta un disident. Kremlinul anunță că „regretă” că UE a luat această decizie, conform The Moscow Times.

„Nu putem decât să ne exprimăm regretul. Este foarte costisitor pentru o companie aeriană să ocolească teritoriul unei țări mari, localizate chiar în centrul Europei”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceste recomandări (n. red. – ale UE) vor duce la costuri mai mari pentru pasagerii care vor aștepta și mai mult să ajungă la destinație”, a continuat Peskov.

Peskov s-a referit și la prietena lui Protasevici, originară din Rusia, care a fost și ea reținută în Belarus, despre care spune că speră „că va fi eliberată în viitorul apropiat.” „Din păcate, cetățenii noștri sunt reținuți și în alte părți ale globului. Noi le oferim ajutorul nostru întotdeauna”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Opozantul Roman Protasevici a fost arestat de polițiștii din Belarus după ace avionul în care se afla, cu destinația Lituania, a fost deturnat și forțat să aterizeze la Minsk de regimul Lukașenko.

loading...

Comments are closed.