Politic

Rusia reia importul produselor agricole moldovenești în urma discuției cu Ilan Șor, precizează Rosselhoznadzor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alte 12 companii cu profil agricol din Republica Moldova pot exporta, din 5 decembrie, legume și fructe în Federația Rusă. Acest lucru este posibil în urma discuțiilor de săptămâna trecută între liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki. Anunțul a fost făcut de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă „Rosselhoznadzor”.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-un comunicat de presă, Agenția fitosanitară din Rusia menționează că a fost efectuată o analiză a fructelor și legumelor din țara noastră și constată cu satisfacție că starea fitosanitară este una stabilă. Acest lucru, susțin reprezentanții agenției, se datorează inclusiv activității de coordonare între direcțiile competente dintre cele două țări.

Rusia a introdus noi restricții la importul de produse vegetale din țara noastră în 15 august 2022, invocând neconformitatea stării fitosanitare a acestora și identificarea mai multor dăunători de carantină, în loturile importate. Săptămâna trecută, restricțiile au fost anulate, la inițiativa lui Ilan Șor, fapt ce a făcut posibul ca 40 de companii din toate raioanele din țară să obțină permisiunea de a livra pe piața din Est fructe și legume. Astfel, în prezent, 52 de companii din Republica Moldova au acces pe piața rusă.

Mai mult, liderul Partidului „ȘOR” a anunțat că, în curând, la Orhei, va fi creat un Minister al Agriculturii din umbră, care va rezolva și alte probleme cu care se confruntă fermierii moldoveni, cum ar fi cele legate de logistică și identificarea partenerilor din străinătate. De asemenea, va fi numit un ministru al Agriculturii din umbră, care va sta la dispoziția fermierilor 24 de ore din 24, și va rezolva problemele rapid și calitativ.

loading...

Comments are closed.