Externe

Rusia spune că nu ia în considerare folosirea armelor nucleare „în acest stadiu” al războiului din Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia spune că în acest stadiu al operațiunii militare din Ucraina nu i-a în calcul să folosească armele nucleare. Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat marți că Rusia folosește „numai arme convenționale”, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Discuțiile au revenit în ultimele zile asupra potențialului Rusiei de a folosi arme nucleare în războiul cu Ucraina. Anterior, fostul ambasador al Regatului Unit în Rusia a declarat pentru Sky News că „nu ar exclude” ca Vladimir Putin să ia această opțiune în cazul în care conflictul merge prost pentru el.

Kremlinul a părut astăzi, cel puțin la prima vedere, să minimizeze aceste temeri, după ce agenția de știri Interfax l-a citat pe ministrul de externe Serghei Lavrov care a spus „doar arme convenționale”, atunci când a fost întrebat dacă Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare în Ucraina, transmite Sky News.

Cu toate acestea, agenția de știri de stat RIA a prezentat o versiune mai completă a comentariului care conținea o diferență importantă.

„În acest stadiu, luăm în considerare opțiunea armelor convenționale”, a spus Lavrov, potrivit RIA.

Referirea la „în această etapă” îi poate conduce pe unii la concluzia că observațiile sale au fost concepute pentru a acționa mai degrabă ca un avertisment decât ca o asigurare, mai scrie Sky News.

loading...

Comments are closed.