Externe

Rusia sufocată de SUA cu o porție nouă de sancțiuni!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vizita secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, în Coreea de Nord, prevăzută la sfârşitul săptămânii trecute, a fost anulată din cauza unei scrisori a Phenianului pe care autorităţile americane au considerat-o belicoasă, potrivit cotidianului Washington Post, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES și AFP.

Conţinutul exact al scrisorii, ce poartă semnătura generalului nord-coreean Kim Yong-chol, nu a fost dezvăluit.

Secretarul de stat Pompeo a primit scrisoarea vineri, i-a arătat-o preşedintelui Donald Trump, iar cei doi au decis anularea vizitei, conform dezvăluirilor publicate luni seară de Washington Post, care citează doi responsabili americani.

I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că nu facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene„, a scris vineri pe Twitter preşedintele Statelor Unite, anunţând anularea vizitei.

Declaraţia lui Trump survine în urma indiciilor că regimul de la Phenian nu a făcut aproape nimic în direcţia renunţării la programul nuclear, în pofida promisiunilor liderului Kim Jong-un la summitul istoric din iunie din Singapore.

Trump a criticat totodată China, acuzând-o că nu depune eforturi suficiente pentru a asigura denuclearizarea peninsulei. El a lăsat însă uşa deschisă pentru o viitoare vizită a secretarului de stat la Beijing, atunci când relaţia economică între SUA şi China va fi ‘rezolvată’.

loading...

Comments are closed.