Ruslan Codreanu a vorbit astăzi despre cum au fost gestionați banii chișinăuienilor tot acest timp și pe ce s-au cheltuit 1,5 miliard EUR

Astăzi, Ruslan Codreanu, candidat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău a vorbit despre cum au fost gestionați banii chișinăuienilor tot acest timp și pe ce s-au cheltuit 1,5 miliard EUR.

”Cu un buget de 30 miliarde de lei, echivalentul a 1,5 miliarde de euro, Ion Ceban a avut resursele pentru a face din Chișinău un oraș mai bun pentru toți locuitorii săi. Cu toate acestea, nu s-a putut observa o gestionare transparentă a acestor fonduri. Nu a fost prezentat un raport detaliat privind cheltuielile și investițiile, nu s-a asigurat o transparență bugetară adecvată.

De asemenea, s-au adăugat datorii de un miliard de lei la băncile comerciale, cu o dobândă de 23%. Transportul public a fost majorat de trei ori, iar datoria de un miliard la Termoelectrica a rămas nerezolvată. În plus, societatea “Apă-Canal” a fost adusă la faliment”, a menționat Ruslan Codreanu.

Acesta a mai vorbit despre terenuri și case care au fost privatizate, inclusiv cele de la UNIC și cele 6 hectare de la Milescu Spătaru. Și a accentuat că aceste 30 miliarde de lei și datoriile asociate aparțin cetățenilor, fiind rezultatul impozitelor și taxelor plătite de către agenții economici. De aceea, este vital să se asigure o gestionare responsabilă a acestor resurse.

Dacă ar fi să împărțim 30 miliarde la fiecare locuitor al Chișinăului, rezultă aproximativ 40 de mii de lei per persoană. Acești bani puteau aduce o schimbare semnificativă în calitatea vieții noastre.

Codreanu a avut grijă să vorbească și părțile pozitive ale fostului primar, mai exact calitățile lui de politician. Și a făcut o scurtă incursiune în istoricul său politic de la Primărie: ”Ion Ceban a intrat în primărie de la Partidul Socialiștilor, după a făcut campania prezidențială pentru Dodon, Strada Albișoara – cadou de la și pentru Igor Dodon în electorala pentru prezidențiale. Concediu din cont propriu pentru a se dedica campaniei prezidențiale, atunci când a fost chemat de partid. După a susținut candidatul PSRM la Bălți. Pentru ambițiile politice trebuie lăudat”, a concluzionat Codreanu.

Marele probleme semnalate de Ruslan Codreanu:

  • 63 de Întreprinderi Municipale falimentare;
  • ÎMGFL-uri și datoria de UN MILIARD la Termoelectrica 3. Mărirea cheltuielilor administrative și majorarea numărului de angajați la primărie;
  • Deficitul Bugetar 5. Datoriile de un miliard de la Bănci 6. Donatorii obscuri și lucrările slabe;
  • Gheretele date milionarilor și cum a fost uciși micii antreprenori 8. Cum ilegal Ceban a luat banii bugetați de Consiliul Municipal pe proiecte mari de infrastructură și a transferat pentru a pune pavaj 9. Cum 60% din achiziții, adică aproape un miliard într-un an au fost făcute pe sub masă.

Total
0
Shares
Total
0
Share