Externe

Rusul Aslan Karatsev, numărul 114 ATP, scrie istorie la Australian Open

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aslan Karatsev, tenismanul rus care s-a calificat marți în semifinalele Australian Open, a devenit primul jucător din istorie care reușește această performanță la prima participare pe tabloul principal al unui mare premiu. Rusul a mai egalat un record vechi de 43 de ani, informează Mediafax.

În ciuda faptului că a câștigat în fața unui adversar accidentat, performanța rusului, care a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale în turnee Challenger, este una remarcabilă și unică în era Open a tenisului mondial.

El a mai bifat marți o bornă istorică, fiind al doilea tenismen venit din calificări care ajunge în semifinale la Melbourne, după australianul Bob Giltinan, în 1977.

Aslan Karatsev (27 ani, 114 ATP) a ajuns în semifinale la Australian Open, după o victorie zdrobitoare în fața bulgarului Grigor Dimitrov (21 ATP). Karatsev s-a eliminat pe Dimitrov la capătul unui meci de 2 ore și 27 de minute, câștigat cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

Pe Karatsev îl așteaptă în semifinale un adversar de top: câștigătorul partidei dintre Novak Djokovic (1 ATP) – Alexander Zverev (7 ATP).

loading...

Comments are closed.