Ryanair ar putea veni în Moldova, însă cu următoarele condiții: Excluderea taxei de 9€/pasager și acordarea unor facilități

Președintele Parlamentului, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Alături de Jason McGuinness, Director comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru dezvoltarea rutelor al companiei, oficialii au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.

Șeful legislativului le-a transmis reprezentanților companiei că țara noastră a progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022 cu fostul ministru Andrei Spînu. De asemenea, le-a vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din Republica Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice, menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță.

Președintele Parlamentului i-a asigurat pe reprezentanții Ryanair că autoritățile Republicii Moldova sunt deschise pentru a le oferi toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău. „Am ținut foarte mult să avem această discuție și sper să avem primele rezultate cât mai curând”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, la finalul discuțiilor.

”Sunt într-o vizită oficială în delegația speakerului. Am început programul de astăzi cu o vizită la sediul central al companiei Ryanair, unde am discutat cu Jason McGuinness, Director Comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, Director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei.

Cea mai mare barieră în calea venirii Ryanair în Moldova erau taxele exagerate la Aeroportul International Chișinău (AIC). Le-am comunicat că taxa de dezvoltare de 9 euro urmează a fi eliminată, și în același timp, AIC va oferi reduceri de până la 70% la restul taxelor aeroportuare pentru companiile aeriene care vor deschide rute noi și vor transporta un număr mare de pasageri.

Trecerea de facto a aeroportului în gestiunea statului se planifică a fi finalizată în câteva săptămâni și astfel se vor putea efectua modificările la politica de taxare. Directorii Ryanair s-au arătat deschiși să lanseze rute din Republica Moldova în cel mai scurt timp, urmare a ajustării politicilor tarifare. I-am invitat pe Jason și Ryan să vină în vizită în țară noastră ca să avansăm în discuțiile noastre.

Statul va oferi toate condițiile pentru ca Ryanair și alte companii aeriene low cost să vină în Republica Moldova și să ofere prețuri accesibile pentru biletele de avion”, a declarat și deputatul Radu Marian.

Total
0
Shares
Total
0
Share