Actualitate

S-a aprobat instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19 (RVC–19). Conform documentului, urmează a fi elaborat un sistem informațional automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva Covid-19 și vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare și eliberarea certificatelor de vaccinare.

„Este un lucru absolut necesar pentru țara noastă, mai ales ca suntem în proces de vaccinare. Aprobarea și lansarea acestui proiect de Hotărâre este binevenită în situația în care avem nevoie de un sistem electronic de evidență a cetățenilor care au beneficiat de vaccin, atât pe teritoriul Republicii Moldova, dar trebuie să vedem și cum în mod tehnic includem cetățenii din afara țării noastre”.

Acces la datele Registrului vor avea angajații MSMPS, ANSP, CNAM, prestatorii de servicii medicale, subdiviziunile de sănătate ale autorităților administrației publice locale, STISC, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Drept administrator al RVC-19 a fost desemnată instituția publică STISC.

Cu ajutorul Registrului, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră va asigura monitorizarea cetățenilor Republicii Moldova care sunt vaccinați împotriva COVID–19. Prin urmare, copiile certificatelor de vaccinare vor fi transmise spre supraveghere ANSP.

Registrul va fi înregistrat drept proprietate a statului, se va afla în posesia Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale și va fi deținut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

loading...

Comments are closed.