Alte știri

S-a dat startul admiterii la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a demarat concursul de admitere pentru anul de studii 2020-2021.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit rectorului AMFA, colonel Sergiu Plop, în acest an instituția oferă 75 de locuri la specialităţile: conducerea subunităţilor de infanterie, conducerea subunităţilor de artilerie și conducerea subunităţilor de comunicaţii şi informatică.

Sursa a specificat că instruirea, cazarea, echipamentul și alimentarea sunt gratuite în instituție. La finalizarea studiilor, tinerii primesc permis de conducere categoria „B” și „C”, gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent” și loc de serviciu garantat în una dintre unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Colonelul Plop a adăugat că reieșind din situația epidemiologică din țară în legătură cu noul coronavirus, în acest an admiterea se va desfășura doar în baza dosarului care va fi depus la Centrul Militar Teritorial (CMT), conform vizei de reşedinţă permanentă a candidatului, fără probele de concurs pe care AMFA le avea anterior, printre care testul de inteligență sau pregătirea fizică.

Comisia de admitere din cadrul AMFA va examina doar dosarele candidaților declarați de comisia medico-militară apți pentru studii militare.

Citește și: Ministerul Apărării, în proces de tranziție la faza II a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.