Actualitate

S-a intensificat traficul de mărfuri prin postul de inspecție la frontieră Tudora

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin postul de inspecție la frontieră Tudora se observă o creșterea a tarficului de mărfuri și produselor supuse controlului de către inspectorii ANSA cu respectarea măsurilor de siguranță în condiții de pandemie.

Despre aceasta a declarat Vladislav Cotici, Directorul General ANSA, după ce a efectuat o vizită de lucru pentru a verifica procesul de import a produselor alimentare la Postul de control sanitar-veterinar și fitosanitar Tudora.

”Comparativ cu perioada similară a anului trecut, lunile martie-mai, constatăm o creștere la produse supuse controlului sanitar veterinar de la 470 la 605 loturi. La fel, s-a dublat traficul de mărfuri la produsele supuse controlului pentru siguranta alimentelor de la 1044 – la 2162 de loturi”, declară Vladislav Cotici.

Directorul ANSA a mai menționat că aceasta s-ar datora și faptului că a fost închis punctul de inspecție la frontieră ”Cuciurgan-Pervomaisc”, iar transportul de mărfuri este direcționat spre punctele deschise pentru traversare.

Vladislav Cotici a verificat activitatea inspectorilor teritoriali și în ce măsură respectă recomandările privind prevenirea infectării cu noul coronavirus. S-a constatat că stocurile cu produse și echipamente individuale de protecție și dezinfectare sunt suplinite cu regularitate – măști, mănuși și dezinfectanți medicali, etc, pentru protejarea sănătății angajaților.

Menționăm că la Postul de control sanitar-veterinar și fitosanitar Tudora  activează 18 inspectori ANSA.

loading...

Comments are closed.