Externe

S-a răzgândit și admite că avionul ar fi fost doborât: Ambasada Ucrainei a șters informația precum că „un atac terorist este exclus”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada Ucrainei din Iran a șters propoziția inițială prin care excludeau teoria unui atac terorist asupra avionului doborât la Teheran.

Toate acestea par a fi după ce mai multe surse mass-media au scris că pe fuzelajul avionului ar fi urme de explozie care ar fi fost lăsat în urma unui atac balistic.

Presa din Iordania, Al Hadath au fost primii care au catalogat prăbușirea drept un accident al armatei iraniene, care din greșeală ar fi doborât avionul companiei aviatice Ucrainene care urma să ajungă la Kiev.

Ambasada Ucrainei în Iran a declarat inițial că este exclusă versiunea unui atac terorist sau cu rachete asupra avionului. Totuși, în cele din urmă, aceste informații au fost șterse de pe pagina oficială a ambasadei. Versiunea preliminară fiind un accident de motor din motive tehnice, scrie inforesist.org.

O altă versiune ce ar fi influențat modificarea poziției Ucrainei, ar fi faptul că Iranul a refuzat cedarea cutiei negre a aeronavei prăbușite la Teheran. Acest gest a stârnit multe semne de întrebare în presa internațională.

Comunicat, Ambasada Ucrainei din Iran, modificat

Telegraph.md amintește că un avion Boeing 737 cu 180 de pasageri la bord s-a prăbuşit în această dimineaţă pe aeroportul din Teheran, la scurt timp de la decolare. Aeronava aparţinea companiei Internațional Airlines din Ucraina şi ar fi trebuit să ajungă la Kiev.

Citește și: VIDEO // CATASTROFĂ aviatică în IRAN. Un avion ucrainean cu 180 de pasageri la bord s-a prăbușit în Teheran

 

loading...

Comments are closed.