Alte știri

S-a tras brazda! După demisia lui Chicu, agricultorii susținători ai PAS renunță la protest

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ziua învestirii în funcție a președintelui ales, Maia Sandu, agricultorii, dar și transportatorii au anunțat proteste. Transportatorii au decis însă să renunțe, transmite Telegraph.md, cu referire la Sputnik.md

Asociația patronală a Operatorilor de Transport Auto a decis să renunțe la protestul anunțat pentru ziua de mâine, joi, 24 decembrie. Decizia a fost luată după ce Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțat că circulația rutieră pe mai multe străzi din centrul Chișinăului va fi sistată, în contextul ceremoniei oficiale de învestire în funcție a președintelui ales, Maia Sandu. APOTA nu a anunțat deocamdată dacă renunță la protest doar pentru ziua de mâine sau în general.

Tot pentru mâine, în ziua învestirii în funcție a președintelui ales, Maia Sandu, agricultorii au anunțat o nouă acțiune de protest în Piața Mari Adunări Naționale, acolo unde încă se află o parte din tehnica agricolă a fermierilor, iar o altă parte staționează în fața Parlamentului Republicii Moldova. Contactat de Sputnik Moldova, unul din liderii agricultorilor a comunicat că aceștia sunt încă în discuții și nu au luat o decizie în acest sens. Astfel, nu se știe dacă vor ieși pe 24 decembrie la protest sau nu. Mai mult, la ultima lor manifestație, protestatarii cereau demisia Guvernului Chicu, astfel nu vor renunța la proteste. Astăzi însă premierul a anunțat că renunță la fotoliu.

Amintim că anterior agricultorii au declarat că vor pune presiune pe Guvern ca să li se dea curs cerințelor, în caz contrar ei sunt gata să staționeze cu tehnica agricolă în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar să blocheze vămile.

Citește și: FOTO // Igor Dodon și-a luat rămas bun de la echipa Aparatului Președintelui și consilierii prezidențiali

loading...

Comments are closed.