Alte știri

Saakașvili a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în Georgia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a fost condamnat în Georgia la 6 ani de închisoare cu executare. Fostul lider de la Tbilisi a fost declarat vinovat de faptul că l-ar fi bătut pe fostul deputat Valerii Ghelasvilli. Sentința a fost pronunțată în lipsa inculpatului.

Atacul asupra lui Gelashvili ar fi avut loc în 2005. Ofițerii Ministerului Afacerilor Interne au oprit mașina oficialului și l-au bătut. Gelashvili, cu răni grave, a fost dus la spital. Unul dintre principalii martori ai acuzării în proces a fost fostul președinte al parlamentului Georgian, Nino Burjanadze, care a spus că el personal a auzit de planurile lui Saakașvili în privința lui Gelashvili.

Amintim că Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei între 2003 și 2011. Începând cu 2014 a fost consilier al președintelui ucrainean Petro Porosenko, apoi guvernator de Odesa. În primăvara acestui an, Saakașvili a fost expulzat din Ucraina, iar pe rol, la Kiev, se află dosarul privind lipsirea de cetățenie ucraineană a fostului președinte georgian. Acum, Mihail Saakașvili se află în Olanda.

loading...

Comments are closed.