Externe

Saakașvili riscă 5 ani de închisoare pentru traversarea ilegală a frontierei de stat a Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte georgian și guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili riscă cinci ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei, după ce la finalul săptămânii trecute a forțat frontiere și a intrat în Ucraina.

Autoritățile de la Kiev îi retrăseseră acestuia cetățenia țării, după ce Saakașvili plecase într-o vizită în afara Ucrainei și a fost amenințat că ar putea fi reținut și extrădat în Georgia, acolo unde există un mandat de arestare pe numele său.

Directorul departapentului de comunicații a MAI-ului ucrainean, Artyom Șevcenco a declarant că poliția regiunii Lvov a introdus pe ordinea de zi investigarea cazului de traversare ilegală a frontierei de stat a Ucrainei de către Mihail Saakașvili.

Pe pagina sa de Facebook, Șevcenco a scris că încălcarea articolului 332( transportatea ilegală de persoane peste frontiera Ucrainei: Articolul 1.  Organizarea transportării ilegale a persoanelor pe teritoriul Ucrainei implicarea directă sau complicitatea într-un astfel de proces) presupune o pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pentru un termen de la 2 la 5 ani incluzând confiscarea mijloacelor de transport care au fost implicate în această infracțiune.

Saakașvili s-a întâlnit cu oficiali ai poliției și grănicerilor lângă hotelul de lux Leopolis din Lvov, unde s-a cazat, după ce a intrat în Ucraina duminică. Susținătorii săi au forțat un cordon de militari și l-au tras pe teritoriul ucrainean. Saakașvili este în prezent apatrid. Țara sa de origine i-a retras prima cetățenia, iar în iulie anul acesta Ucraina a luat o măsură similară. Cu toate acestea, Saakașvili se bucură de o anumită popularitate în Ucraina, datorită dorinței sale de a lupta cu sistemul corupt.

loading...

Write A Comment