Alte știri

Șahistul Viorel Bologan a înregistrat prima remiză la Europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marele maestru internațional Viorel Bologan a consemnat ieri prima remiză la Campionatul European individual de șah, care se desfășoară la Batumi (Georgia), relatează MOLDPRES.

În runda a opta a turneului el a încheiat la egalitate partida disputată cu marele maestru Gabriel Sargissian (Armenia). Anterior jucătorul moldovean i-a învins pe Andreas Kelires (Grecia), Hovhannes Hakobyan (Armenia), Sousa Andre Ventura (Portugalia), Arman Mikaelyan (Armenia), Serghei Pavlov (Ucraina) și i-a cedat lui Roman Martynov (Ucraina) și Evgeny Najer (Rusia).

Viorel Bologan totalizează 5,5 puncte din 8 posibile și împarte locurile 11-40 în clasamentul campionatului. Astăzi va juca în runda a noua cu Anton Demcenko (Rusia).

Ediția actuală a Europenelor este a 19-ea. 135 dintre participanți sunt mari maeștri internaționali, iar 56 – maeștri internaționali. Coeficientul ELO cel mai înalt – 2746 puncte – îl posedă Dmitry Iakovenko (Rusia). Fondul de premiere este egal cu 100 000 de euro. Campionul va fi remunerat cu 20 000 de euro. Primii 22 clasați obțin dreptul de a participa la Cupa Mondială.

Cei mai mulți șahiști – 34 – reprezintă Armenia. Urmează, în ordine, la acest capitol, Georgia (32) și Azerbaidjan (29). În total participă jucători din 34 de țări. Viorel Bologan este singurul șahist din Republica Moldova care evoluează la Europene. Campionatul se va încheia pe 29 martie.

loading...

Comments are closed.