Economic

Salariul minim din sectorul real crește, de la 1 mai, până la 2.610 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va crește cu 230 de lei și va constitui 2610 lei pe lună, începând cu 1 mai curent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

Majorarea este efectuată în conformitate cu Legea salarizării, care prevede reexaminarea anuală a salariului, în funcţie de creșterea preţurilor şi a productivităţii muncii la nivel naţional.

„Sectorul real este cel care crește cu adevărat economia oricărei țări. La Guvern facem tot ce ține de noi pentru a crește, treptat, condițiile de muncă și salariul oferit. Chiar dacă nu vorbim despre o creștere spectaculoasă, sper că și măsura de azi va da un motiv în plus profesioniștilor să aleagă să lucreze în economia reală. Astfel de acțiuni vor continua pe măsura creșterii economiei naționale”,  spus Pavel Filip.

Telegraph amintește că pe parcursul anului trecut prețurile au sporit cu 6,6%, față de anul 2016, iar rata de creştere a productivităţii muncii a fost de 3%. În acest condiții, creşterea salarială pentru anul curent este de 9,6%.

loading...

Comments are closed.