Salariul miniștrilor va fi majorat cu 8000 lei. PSRM: Este un act de prădare a propriului popor

 

Începând cu următorul an, miniștrii Guvernului PAS, condus de către Natalia Gavrilița, vor avea un salariu mai mare cu 8000 lei, aceasta în timp ce salariile bugetarilor vor fi crescute cu doar 1300 lei, iar pensionarii nu vor primi doar o jumătate din indexarea prevăzură în legislația națională. În acest context, PSRM, partid de opoziție, cere anularea acestei decizii și tragerea la răspundere a autorilor ei.

”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă intenția Guvernului de a majora salariile miniștrilor cu 8000 de lei. În condițiile în care prețurile pentru serviciile comunal-locative și produsele de primă necesitate au crescut de 2-3 ori, când pensiile vor fi indexate cu cel mult 14% în timp ce inflația e de 30%, când majoritatea populației nu are cu ce marca sărbătorile de iarnă, creșterea salariilor pentru miniștri și funcționarii de rang înalt este un act de batjocură față de propriul popor.

Dacă Guvernul are bani în plus, ar trebui să-i direcționeze către sectorul social – să sprijine păturile social-vulnerabile ale societății, către medicină și dezvoltarea infrastructurii. Noi nu suntem împotriva creșterii bunăstării miniștrilor și a demnitarilor de stat, dar nu în detrimentul populației țării. Conform logicii partidului de la guvernare PAS, ”vremurile bune” trebuie asigurate doar „oamenilor buni”.

Considerăm intenția de majorare a salariilor cu 8000 de lei drept un act de prădare a propriului popor. Cerem anularea acestei decizii rușinoase și tragerea la răspundere a autorilor ei. Insistăm asupra demisiei acestei echipe incompetente PAS și asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate”, este poziția formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share