Salvatorii continuă Campania de prevenire a înecurilor. Care sunt riscurile scăldatului în locuri neautorizate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a înecurilor. În acest sens salvatorii atenționează oamenii despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate, dar și despre monitorizarea strictă a minorilor în preajma bazinelor acvatice.

Pentru sensibilizarea cetățenilor angajații IGSU au desfășurat astăzi  21 august pe lacul „Valea Morilor” din Chișinău aplicații demonstrative prin care au prezentat oamenilor primele manevre de ajutor în caz de înec. Angajații SMURD au prezentat primii pași pentru resuscitarea persoanelor inconștiente, dar și pozițiile de siguranță după ce au fost recuperați oamenii din apă.

Potrivit specialiștilor salvarea în primele 6 minute de la scufundarea omului sub apă este esențială pentru viața persoanei, dar și recuperarea funcțiilor vitale în caz de înec. O atenție sporită salvatorii au atras oamenilor care au în grijă minori. Aceștia au fost îndemnați să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate, dar și aflarea pe plajele bazinelor fără supravegherea strictă a maturilor.

Totodată salvatorii au menționat și despre ultimele cazuri tragice cu implicarea copiilor, care s-au aflat nesupravegheați în preajma lacurilor din țară. În cadrul Campaniei salvatorii au atras atenția și asupra activității de recuperare  a persoanelor din apă, activitate realizată de scafandrii IGSU.

Aceștia au menționat despre relieful diferit a bazinelor din țară,  dar și a vizibilității reduse în râuri și lacuri, care în cele mai dese cazuri tergiversează misiunea acestora. Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 în bazinele acvatice din  Republica Moldova și-au pierdut viața 73 de persoane, inclusiv 13 minori.

Campania de prevenire a înecurilor va continua pe tot parcursul perioadei estivale, iar salvatorii vor comunica cu persoanele care se aventurează să meargă la scăldat în locuri neautorizate pentru prevenirea riscurilor.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share