Alte știri

Salvatorii de la IGSU au intervenit pentru a efectua lucrări de evacuare a apelor de pe mai multe terenuri agricole

Pinterest LinkedIn Tumblr

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a efectua lucrări de evacuare a apelor de  pe mai multe terenuri agricole afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile. 

Potrivit datelor înregistrate, în urma ploilor torențiale în localitatea Chircăiești au fost inundate 45 ha de grâu și 20 ha de floarea soarelui. Aici, pe parcursul ultimelor zile de către angajații Direcției regionale situații excepționale Căușeni și Direcției regionale căutare-salvare nr. 1, de pe lanuri și câmpuri cu roadă au fost pompate circa 6800 m3 de apă cu ajutorul stațiilor de pompare din dotare Inspectoratului.

Lucrările de evacuare a apelor au avut loc și în satul Plop-Știubei unde precipitațiile abundente au afectat 22 ha de floarea soarelui și 12 ha de porumb.

De intervenția IGSU la pomparea apei a fost nevoie și în satul Valea Verde. Totodată, cu scopul prevenirii inundării terenurilor agricole adiacente, în timpul lucrărilor de pompare, angajații IGSU au monitorizat nivelul apei în canalele de drenaj care s-a ridicat semnificativ în urma ploilor.

Datorită intervențiilor realizate de angajații IGSU, recoltarea roadei va fi posibilă , iar comisiile teritoriale pentru situații excepționale continuă să lucreze la fața locului pentru a stabili prejudiciile înregistrate.

loading...

Comments are closed.