Social

Salvatorii gestionează transportarea materialelor de construcție pentru localitățile afectate de precipitații și vânt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență gestionează transportarea materialelor de construcție  eliberate din cadrul rezervelor materiale de stat la indicația Guvernului Republicii Moldova.

Localități din raioanele Soroca Glodeni și Criuleni beneficiază de ajutor sub formă de țiglă metalică, plăci de fibrociment, dar și cherestea, după ce acoperișurile mai multor instituții, dar și a gospodăriilor particulare au rămas descoperite în urma precipitațiilor abundente și rafalelor  de vânt din data de 8 octombrie.

Mai multe camioane cu materiale au fost descărcate în dimineața zilei de 9 octombrie în localitatea Boșcana, raionul Criuleni, unde potrivit informațiilor preliminare  la peste 20 de gospodării particulare, acoperișurile au rămas dezgolite. Tot aici, vântul puternic a afectat acoperișul primăriei, dar și a bisericii din sat. Salvatorii au descărcat din camioane 1200 foi de ardezii, care au fost repartizate locuitorilor afectați.

De materiale similare urmează să beneficieze și locuitorii afectați de condițiile climaterice din satele Visoca, Rudi și Tolcănești a raionului Soroca, dar și oamenii a căror locuințe au fost afectate din orașul Glodeni și localitatea Cajba. La Glodeni, salvatorii vor descărca 1,242mde cherestea, dar și 262 foi de ardezie. Localitățile afectate din Soroca urmează să beneficieze de 900 plăci de fibrociment, pentru ca localnicii să-și poată repara acoperișurile deteriorate.

loading...

Comments are closed.