Alte știri

Salvatorii IGSU au asigurat siguranța cetățenilor în timpul scăldatului de Bobotează

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore salvatorii și scafandrierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au asigurat securitatea cetățenilor, în timpul scăldatului conform tradiției de sărbătoarea creștină “Botezul Domnului” în preajma bazinelor acvatice din țară.

În total în activitățile de prevenire a accidentelor pe apă pe parcursul zilei de ieri au fost antrenați peste 20 de salvatori cu 6 autospeciale din cadrul instituției, care au monitorizat oamenii de pe  râuri și lacuri, fiind gata să intervină, dar și să acorde primul ajutor calificat în timpul activităților .

Potrivit IGSU, echipajele de intervenție au fost solicitate pentru securitatea enoriașilor pe malurile râurilor Prut și Nistru, dar și a lacurilor din raioanele Soroca, Dondușeni, Cahul, Taraclia și UTA Găgăuzia. Mai mult, angajații Inspectoratului au avertizat persoanele care au hotărât să se scufunde despre riscuri posibile, fiind menționat faptul că intrarea în apă se realizează în grupuri mici pentru evitarea deteriorării gheții, dar și a cazurilor de prăbușire.

De asemenea accesul minorilor fără supravegherea părinților a fost interzis. Salvatorii au preîntâmpinat credincioșii că scăldatul la copca se recomandă doar persoanelor care au o condiție fizică bună.

Măsurile de securitate și monitorizare pe malurile bazinelor acvatice din Republica Moldova de sărbătoarea “Botezul Domnului” sunt desfășurate de IGSU anual având drept scop securitatea oamenilor și prevenirea situațiilor de risc.

loading...

Comments are closed.