Alte știri

Salvatorii IGSU au participat la un curs de prim ajutor pentru în cadrul unui proiect moldo-polonez

Pinterest LinkedIn Tumblr

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din nordul țării participă la un curs de instruire cu genericul “Primul ajutor calificat faza I” fiind organizat în cadrul proiectului moldo-polonez “Dezvoltarea competențelor de salvare a salvatorilor și pompierilor moldoveni”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cursul se desfășoară în perioada 17-23 august în incinta Secției organizare a protecției populației și teritoriului în situații excepționale NORD, municipiul Bălți a Centrului Republican de Instruire a IGSU. Aici, 20 salvatori vor perfecționa cunoștințele și vor îmbunătăți capacitățile în domeniul acordării primului ajutor medical calificat acordat în diverse situații de urgență.

Programul cursului cuprinde mai multe aspecte printre care recunoașterea traumatismelor, manevrele medicale de bază pentru maturi, copii și sugari, manevrele de stabilizare, acordarea primului ajutor în caz de hemoragii, fracturi, manevrele de resuscitare, prim-ajutor în caz de arsuri și electrocutare.

Scopul orarului tinde să consolideze şi să dezvolte competenţele de prim ajutor în rândul pompierilor şi salvatorilor din Republica Moldova, prin preluarea bunelor practici a partenerilor polonezi şi prin utilizarea echipamentului donat IGSU în cadrul proiectului derulat în valoare de peste 62 mii euro.

Potrivit proiectului moldo –polonez pe parcursul desfăşurării acestuia, urmează a fi instruiţi în domeniul primului ajutor calificat 120 salvatori din IGSU. De asemenea, în total activităţile proiectului sunt estimate la peste 247 mii euro, bani oferiţi de Ministerul Afacerilor Externe Polonez prin intermediul Programului “Polish Aid”.

Proiectul va dura până în data de 31 decembrie 2020 şi va include elaborarea programelor de instruire după standarde europene, dar şi achiziţionarea echipamentului necesar pentru angajații IGSU.

loading...

Comments are closed.