Alte știri

Salvatorii IGSU continuă măsurile de prevenire contra COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă măsurile de prevenire contra COVID-19 în toate regiunile țării. Recent, angajații IGSU au patrulat 24 de localități din raioanele Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Dondușeni, Soroca și UTA Găgăuzia.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Salvatorii au difuzat mesajele sonore de prevenire pentru cetățeni îndemnându-i să poarte măști de protecție în spații închise printre care transportul public, centrele comerciale, farmacii și instituții.

Persoanele au fost rugate să se spele cât mai des pe mâni și să acopere nasul și gura când strănută. Totodată, este indicat ca oamenii să evite aglomerațiile și să păstreze distanța socială de minim un metru. În activitatea de prevenire au fost antrenați peste 30 de angajați din cadrul IGSU cu 10 unități de tehnică.

Astfel de măsuri  au fost întreprinse și în sectoarele municipiului Chișinău fiind împărțite peste 340 pliante informative. Mesaje audio similare vor fi difuzate  și în următoarele zile prin sisteme sonore conectate la autospecialele de intervenție a pompierilor și salvatorilor în toată țara, iar subdiviziunile IGSU vor asigura ca echipajele să patruleze localitățile din raioanele republicii, dar și sectoarele capitalei.

Campania lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți” este susținută de IGSU alături de subdiviziunile MAI având drept scop prevenirea riscului infectării oamenilor cu noul tip de Coronavirus.

loading...

Comments are closed.