Social

Salvatorii îndemnă oamenii să nu meargă în vizită în localitățile care se află în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

În preajma sărbătorilor Pascale oamenii sunt rugați să respecte recomandările autorităților în prevenirea și combaterea virusului COVID – 19, transmite Telegraph.md

Îndemnul IGSU este ca persoanele din afara localităților unde este regim de carantină, să nu  meargă pentru vizitarea apropiaților în satele și municipiile, unde conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale este introdus regimul de carantină.

Cerințele salvatorilor vin pentru a evita blocarea autoturismelor și oamenilor la posturile fixe instalate de autorități la intrarea în localitățile cu regim special. Nici o persoană din afară nu va primi permisiunea de a intra în localitățile Carahasani și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, municipiile Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă, pentru a evita contaminarea cu COVID – 19.

Excepție sunt doar serviciile de urgență, dar și cele care mențin infrastructura localităților. Potrivit IGSU în municipiile și satele unde este instituit regimul de carantină activează 34 de salvatori cu 14 unități de tehnică.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au menirea de a menține securitatea cetățenilor, dar și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului. Deasemenea echipaje mobile cu autospeciale de intervenție difuzează spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor.

Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus. În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112.

Potrivit IGSU, astfel de măsuri vor continua în localitățile din țară  pe toată perioada de menținere a carantinei.

loading...

Comments are closed.