Actual

Salvatorii moldoveni efectuează lucrări de căutare în zonele afectate de seism în Turcia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de 13 februarie, echipa USAR Moldova a continuat lucrările de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale în zonele de intervenție indicate de autoritățile turce. Astfel, în urma verificărilor cu ajutorul echipamentului tehnic din dotare, salvatorii moldoveni au identificat și extras de sub ruinele blocurilor cadavrul unei persoane.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

După verificarea clădirilor afectate de cutremur, echipa USAR Moldova a colaborat cu serviciul de căutare-salvare al Turciei și au identificat un alt sector unde este necesară intervenția acestora. În zona stabilită, se presupune că ar mai putea fi persoane sub dărâmături.

Pe parcursul zilei de 14 februarie, echipa salvatorilor moldoveni va continua lucrările de căutare și evaluare a blocurilor și caselor rezidențiale. Activitățile acestora sunt realizate prin intermediul tehnicii specializate, dar și a doi câini dresați în misiuni de căutare.

Amintim, echipa de căutare-salvare a Republicii Moldova a ajuns în Turcia pentru efectuarea misiunii internaționale în dimineața zilei de 9 februarie, iar pe parcursul a 5 zile aceștia au lucrat formând echipe mixte cu salvatori din Ungaria, Mexic, Olanda, dar și Turcia.

loading...

Comments are closed.