Colaboratori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne au participat ieri la Festivalul Vinului produs de salvatorii și pompierii din R. Moldova, transmite MOLDPRES.
Evenimentul a avut loc într-un local din raionul Criuleni, unde fiecare direcţie şi secţie a Inspectoratului s-a prezentat cu vin propriu.
Şeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a apreciat fiecare subdiviziune care a participat la concurs. “Este o competiţie simbolică, menită să demonstreze că salvatorii din ţara noastră se pricep bine nu numai la salvarea vieţilor omeneşti, şi la ceea ce este caracteristic din vechime acestui meleag – de a face vin bun şi gustos”, a menţionat Mihail Harabagiu.
La Festival au fost invitați colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași (România) și cei din stânga Nistrului.
Aprecierea a fost efectuată de un grup de oenologi profesioniști, care au selectat cele mai bune vinuri după calitate și arome. Astfel, pe locul I la categoria vin roșu și alb s-au clasat salvatorii din Strășeni și Drochia. Locul II la categoria vin roșu a fost luat de salvatorii Detașamentului căutare salvare nr.1 mun. Chișinău, iar pentru vin alb au fost aleși salvatorii din UTA Găgăuzia. Locul III le-a reveni pompierilor din Căușeni și Telenești. Învingătorii s-au ales cu premii și diplome.
Festivalul Vinului produs de salvatorii și pompierii din R. Moldova se desfășoară pentru al doilea an consecutiv.