Social

Salvatorii şi pompierii din ţară au organizat propriul Festival al Vinului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colaboratori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne au participat ieri la Festivalul Vinului produs de salvatorii și pompierii din R. Moldova, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc într-un local din raionul Criuleni, unde fiecare direcţie şi secţie a Inspectoratului s-a prezentat cu vin propriu.

Şeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a apreciat fiecare subdiviziune care a participat la concurs. “Este o competiţie simbolică, menită să demonstreze că salvatorii din ţara noastră se pricep bine nu numai la salvarea vieţilor omeneşti, şi la ceea ce este caracteristic din vechime acestui meleag – de a face vin bun şi gustos”, a menţionat Mihail Harabagiu.

La Festival au fost invitați colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași (România) și cei din stânga Nistrului.

Aprecierea a fost efectuată de un grup de oenologi profesioniști, care au selectat cele mai bune vinuri după calitate și arome. Astfel, pe locul I la categoria vin roșu și alb s-au clasat salvatorii din Strășeni și Drochia. Locul II la categoria vin roșu a fost luat de salvatorii Detașamentului căutare salvare nr.1 mun. Chișinău, iar pentru vin alb au fost aleși salvatorii din UTA Găgăuzia. Locul III le-a reveni pompierilor din Căușeni și Telenești. Învingătorii s-au ales cu premii și diplome.

Festivalul Vinului produs de salvatorii și pompierii din R. Moldova se desfășoară pentru al doilea an consecutiv.

loading...

Comments are closed.