Sănătate! 5 metode să eviţi răcelile

Soluția minune pentru a spune, Adio răcelii, gripei și durerilor de cap, sanatate, viroze, frig, tuse, iarna, farmacia, medicul de familie, 

Știaţi că că în timpul unui strănut sau al unui acces de tuse pot fi pulverizate 40.000 de picături infectate care ajung la aproximativ 10 metri lungime? Și că unele dintre aceste picături rezistă pînă la trei ore pe diferite obiecte din casă care pot fi atinse de oricine? Iată cîteva metode de a face faţă mai uşor atacurilor viruşilor care vin de oricunde, mai ales în perioadele reci ale anului.

1. Evită să atingi mîinile celor cu care te întîlnești. Germenii de pe mîini sînt numeroși și agresivi şi ajung mai repede în corp, prin gură, ochi, nas. Așadar, mai bine te săruți pe obraji cu cineva decît să dai mîna cu el.
 
2. Dacă simți că te ia vreo răceală, abține-te să îți atingi nasul sau ochii. Odată ce virusul e pe mîinile tale, devine foarte ușor să îl transferi în ochi și în nas, deci controlează-te pe cît posibil.
 
3. Un studiu realizat de Centrul de Răceli Comune de la Universitatea din Cardiff a demonstrat că legătura strînsă dintre frigul de la picioare și răceli nu este doar un mit. 90 de voluntari au stat timp de 20 de minute cu picioarele în apă foarte rece și surpriză, surpriză, 29% dintre ei au răcit în următoarele 5 zile.
 
4. Însă, o plimbare în aerul tare și rece îți întărește sistemul imunitar. Un studiu efectuat în Carolina de Nord, pe un grup de femei cu vîrste între 65 și 84 de ani pe parcursul a 12 săptămîni, a demonstrat că o plimbare zilnică de 30 de minute, chiar dacă e frig afară, îți înjumătățește șansele să răcești.
 
5. Atenție la dietă! Evită zahărul, consumă alimente bogate în probiotice (iaurt de casă, kefir, murături în saramură) care îți sprijină flora intestinală și implicit imunitatea, consumă alimente bogate în vitamina C, stai la soare sau suplimentează-ți dieta cu vitamina D și vei trece cu bine de anotimpul rece!
Total
0
Shares
Total
0
Share