Sandu a discutat cu mai mulți exportatori din țară despre proiectul de aderare a Moldovei la UE

Subiectul organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost discutat de Maia Sandu cu mai mulți exportatori din țară.

Șefa statului a specificat că piața UE a devenit mai accesibilă pentru produsele moldovenești datorită Acordului de liber schimb, dar și statutului de țară candidată. În 2022, când economia noastră a fost afectată dramatic de războiul de peste graniță, țările europene au eliminat cotele de export pentru 7 produse din Moldova, inclusiv mere, prune și cireșe, venind în sprijinul producătorilor noștri. Anul trecut 65.4% din toate exporturile moldovenești au ajuns în Uniunea Europeană. Guvernul lucrează pentru ca această cifră să continue să crească.

Piața Uniunii Europene este cea mai mare din lume, este stabilă și de încredere. Un acces mai mare pe această piață le va permite producătorilor noștri să creeze mai mai multe locuri de muncă bine plătite, să acceseze tehnologii, echipamente moderne și inovații din Europa pentru a crește productivitatea și profiturile. Sandu a subliniat importanța consolidării întregii societăți pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și i-a îndemnat pe antreprenori să vorbească cu oamenii din comunitățile din care vin despre faptul că drumul european este calea către stabilitate și prosperitate.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share