Sandu a pedepsit Canal 5 pentru că și-a permis să o întrebe din ce surse și-a plătit distracția la vinărie, susține Ilan Șor

Maia Sandu a lipsit Canal 5 de licență, deoarece au deranjat-o întrebările incomode ale jurnalistei acestui post de televiziune. Declarația a fost făcută de Ilan Șor în cadrul unei transmisiuni LIVE pe rețelele de socializare.

Președinta a fost întrebată pe ce bani s-a odihnit la una dintre cele mai scumpe vinării din țară și a fost rugată să comenteze acuzațiile, potrivit cărora guvernarea PAS ar fi trucat licitația de la Aeroport și ar fi favorizat compania participantă Lagardere.

„Regimul fascist, reprezentat de Sandu, ne lipsește de știri. Acum, acesta a luat decizia de a închide Canal 5. De ce? Deoarece jurnalista postului de televiziune a întrebat-o din ce surse a achitat 15 mii de lei, sumă pe care a cheltuit-o în doar 24 de ore, petrecând alături de prietene într-o vinărie, și dacă licitația de la aeroport este trucată, așa cum se discută în spațiul public. Anume aceasta a determinat-o pe Maia Sandu să ordone închiderea postului de televiziune”, spune Ilan Șor.

Politicianul a atras atenția că suma cheltuită de Maia Sandu pentru distracții reprezintă echivalentul a șapte pensii medii din Moldova. El a opinat că șefei statului ar trebui să-i fie rușine pentru acest comportament, în condițiile în care susține mereu că nu sunt bani de pensii.

“Ea spune că nu are bani, că este săracă, nefericită, corecta, timidă, însă, cu toate acestea, cheltuie în 24 de ore exact cât cheltuie șapte bătrâni timp de o lună. Și dacă este să calculăm costurile pentru pază, benzină, poliția rutieră care o însoțește, atunci cheltuielile cresc. De aceea, întrebarea jurnalistei a deranjat-o foarte mult”, a subliniat Ilan Șor.

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale, structură controlată de gruparea PAS, a decis, joi seara, sistarea licenței Canal 5, sub pretextul „unor bănuieli rezonabile că ar pune în pericol securitatea statului”. Anterior, guvernarea a închis încă 12 televiziuni din țară, prin decizia abuzivă a CSE.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share