Sandu, la la cei 75 de ani de la a doua operațiune de deportări: „Noi alegem pacea pentru toți copiii Moldovei”

Astăzi, este comemorată cea mai mare operațiune de deportare din țara noastră. Acum 75 de ani, în noaptea din 5 spre 6 iulie,copii mici, femei însărcinate, cei mai cumsecade membri ai comunităților noastre, au fost numiți „dușmani ai poporului” și deportați de către regimul stalinist, în cadrul operațiunii „SUD” (IUG). Cu acest prilej, la monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului comunist a fost organizat un miting de comemorare.

„Peste 35 de mii de oameni au fost ridicați noaptea din casele lor și trimiși la mii de kilometri depărtare. În baza unor liste. Atât valora viața pentru un regim totalitar – un nume pe o listă. Noi nu am ales să fim deportați. Nimeni nu ne-a întrebat. Nu am ales să fim înfometați, uciși, trimiși la război. Neamul nostru a sângerat în timp ce alții ne decideau soarta”, a spus Maia Sandu în mesajul său.

Șefa statului a subliniat că este de datoria fiecăruia dintre noi să ne cunoaștem trecutul: „Să nu uităm niciodată ororile lui și să ne asigurăm că niciodată țara noastră nu va mai trece printr-o asemenea teroare. Pacea și libertatea de a ne trăi liniștit viața în casele noastre – este obiectivul nostru cel mai de preț, dar și datoria care trebuie să ne lege pe toți. Noi alegem pacea pentru toți copiii Moldovei”.

Total
0
Shares
Total
0
Share