Social

Raionul Sângerei se modernizează. Sistemul de apeduct nou va oferi celor 12 localități apă potabilă de calitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sistem de apeduct nou în satul Sângereii Noi. Rețeaua va aproviziona cu apă potabilă de calitate alte 12 localități din raionul Sângerei, inclusiv orașul Sângerei.

Lucrările au demarat recent, iar ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a efectuat astăzi, o vizită de inspectare pe șantierul din localitate, informeaza publika.md.

„Proiectul derulează deja, în a treia etapă. În totalitate, acesta reprezintă o oportunitate pentru circa 28 de localități din raioanele Sângerei, Telenești și  Bălți. În următorii doi ani vor fi executate lucrări ce oferă condiţii de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru circa 35 mii de cetățeni. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Orice proiect de dezvoltare regională are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în discuțiile cu autoritățile locale și antreprenorul general.

Conform proiectului pînă în anul 2019 urmează a fi construiți circa 12 km de apeduct, o stație de pompare și una de dezinfectare a apei, precum și două castele de apă. Costul lucrărilor din etapa a treia constituie circa 34 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Lucrările fac parte dintr-un proiect de dezvoltare regională  inițiat acum patru ani și vizează crearea condițiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate pentru locuitorii a 28 de localități ale raioanelor Sîngerei, Telenești și  Bălți. Până în prezent, în primele două etape ale proiectului au fost constuiți circa 15 km de rețele magistrale de apeduct și o stație de pompare a apei.

loading...

Write A Comment