Alte știri

Șantaj și mită: asta se ascunde în spatele protestelor PSRM împotriva construcțiilor „neautorizate”; taxa – 50.000 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

O înregistrare audio publicată pe Facebook demonstrează corupția și șantajul la care se dedau socialiștii, în frunte cu președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal, Ion Ceban, în „lupta” declarată la televizor împotriva așa-ziselor construcții neautorizate în Chișinău. Reprezentantul unei companii de construcții din Chișinău îi propune în înregistrarea audio mită unui reprezentant al socialiștilor, ca aceștia să înceteze să blocheze lucrările, iar acesta îi pune o taxă de 50.000 de mii de euro și îi promite că se va întâlni cu Ion Ceban și problema va fi rezolvată, scrie Argumentul.md

Înregistrarea audio a fost plasată pe o rețea de socializare de activistul civic Fiodor Ghelici. În înregistrare se aud două persoane care discută în rusă. Din discuție reiese clar că un bărbat este reprezentantul unei companii de construcții, iar celălalt, Dmitri, un reprezentant al PSRM. Primul îi solicită socialistului ca PSRM să înceteze acțiunile împotriva unei construcții, menționând că toate actele sunt în regulă.
 
Socialistul repetă de câteva ori întrebarea „ce îmi propuneți concret?”, iar după mai multe discuții, reprezentantul companiei de construcții îi propune 20.000 de euro. Suma este considerată de Dmitri ca mărunțiș. „20.000 de euro nu este serios. Nimeni nu se va ocupa de problemă. Aveți afaceri în domeniul construcțiilor și îmi propuneți mărunțiș. Putem discuta începând cu 50.000. Cu mai puțin noi nu vom rezolva problemele”, spune socialistul.
 
După scurte negocieri, Dmitri cere o taxă 50.000 de euro, iar după ce omul de afaceri cade de acord, îi promite că în curând se va întâlni cu Ion Ceban, liderul socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău și candidat al acestei formațiuni la funcția de primar și problema va fi rezolvată.
 
Înregistrarea audio este însoțită de un clip video, în care sunt prezentate mai multe proteste ale socialiștilor în preajma unor construcții nefinalizate, ca peste câțiva ani acolo să fie date în exploatare blocuri de locuit. Aceste imagini sugerează că PSRM a construit o întreagă afacere bazată pe manipularea cetățenilor și șantajarea companiilor de construcții. „Uitați-vă cine sunt socialiștii!!! Iată cum socialiștii folosesc pensionarii la proteste împotriva construcțiilor de case, dar în realitate, în acest timp negociază suma mitei”, a comentat Fiodor Ghelici.
loading...

Comments are closed.