Alte știri

Săptămâna de lucru de patru zile după pandemie. Ţara care va adopta aceste măsuri pentru repornirea economiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a anunţat că guvernul pe care îl conduce ia în considerare trecerea la un program de lucru de 4 zile şi la adoptarea unor măsuri ce privesc flexibilitatea muncii, transmite digi24.ro, citat de Telegraph.md

„Noua Zeelandă ia în considerare trecerea la un program de lucru de 4 zile pe săptămână, precum şi adoptarea unoi măsuri privind flexibilitatea muncii”, a anunţat premierul Jacinda Ardern, scrie Mediafax. Scopul este acela de a reporni cât mai rapid economia, însă de a-i proteja în acelaşi timp pe cetăţeni, spun responsabilii guvernamentali.

Jacinda Ardern a discutat într-o conferinţă cu reprezentanţii industriei turismului, premierul din insula Noii Zeelande afirmând că responsabilii guvernamentali caută soluţii cât mai eficiente pentru a putea reporni turismul. Pentru moment, Noua Zeelandă nu primeşte cetăţeni străini, ci doar neozeelandezi care se întorc de peste hotare.

„Am auzit numeroase sugestii privind adoptarea unei săptămâni de lucru de patru zile. În cele din urmă, asta depinde de angajatori şi angajaţi. Dar, aşa cum am mai spus, această situaţie cu care ne-am confruntat ne-a arătat că flexibilitatea lucrului de la distanţă păstrează eficienţa şi productivitatea în unele cazuri”, a spus Jacinda Ardern.

Andrew Barnes, fondatorul Perpetual Guardian, companie care a tranziţionat încă din 2018 la săptămâna de lucru de 4 zile, a vorbit şi el. Perpetual Guardian are 200 de angajaţi şi notează că productivitatea s-a păstrat, iar starea angajaţilor s-a îmbunătăţit.

„Noua Zeelandă poate, în mod categoric, să treacă la săptămâna de lucru de patru zile în contextul acestei perioade post-pandemie. Poate fi o strategie pentru reconstruirea economiei şi a domeniilor grav afectate”, a spus Barnes.

Fondul Monetar Internaţional estimează o contracţie a economiei Noii Zeelande cu 8% în acest an, cu o rată a şomajului de peste 15%.

loading...

Comments are closed.